Isparta Gülü Japonya’da Açtı

Yazıcı-dostu sürüm

12-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Saitama-ken Seibu Dome’da bu düzenlenen 2015 Uluslararası Gül ve Bahçe Fuarına Yunus Emre Enstitüsü Tokyo da katıldı. Japon kültüründe önemli bir yeri olan çiçekler ve örnek bahçe düzenlemelerinin hafta boyunca sergilendiği fuarda Türkiye, kendisine has Isparta gülü ile ilgi çekti. 

Türkiye adına Yunus Emre Enstitüsü katıldı

Dünyadaki gül çeşitleri ve bahçe örneklerinin tanıtılacağı fuarda, Türkiye standında ise Isparta merkezli olarak Akdeniz Bölgesi tanıtıldı.  Yunus Emre Enstitüsü standında ziyaretçilere Isparta ve çevresinde üretilen gül ürünleri sergilenecek.

300 bin kişi ziyaret edecek

Saitama-ken Seibu Dome’da düzenlenen fuarda bir milyona yakın gül yer aldı. Hafta boyunca yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği fuar, bahçe düzenleme alanında Japonya’nın en büyük etkinliklerinden biri olarak biliniyor.

Dünyanın çiçekleri bu fuarda

İnsanlık tarihinde 5 bin yıllık renkli bir geçmişi olan gül bitkisinin ve bahçe düzenlemenin Japon kültüründe özel bir yeri bulunuyor. Her yıl düzenlenen fuarda dünyanın dört bir yanından gelen gül ve farklı türdeki bitkiler sergileniyor.