“Gelin Tanış Olalım” Kahve Festivalinin İkincisi Gerçekleşti

Yazıcı-dostu sürüm

Tokyo Yunus Emre Enstitüsü ve Japon Kahve Derneği ortaklığıyla kahve üreten ülkelerin kahvelerini tanıtmalarına olanak vermek, ülkeler arasındaki diyaloğu geliştirmek, Unesco somut olmayan kültürel miras listesindeki Türk kahvesinin Japonya’da tanıtımını yapmak amaçlarıyla,  Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım” dizesinden hareketle geçen yıl hayata geçirilen etkinliğin ikincisi 28 Eylül-2 Ekim 2015 tarihleri arasında Japon Tarım Bakanlığı konferans salonunda gerçekleşti. 

Açılışına yaklaşık 300 kişinin katıldığı festivalde, kahvelerin özellikleri ve yapılışlarının anlatımlarının yanı sıra katılımcılar kahveleri deneme fırsatı da buldular. Hazırlanış şekli ve sunumuyla ilgi odağı olan Türk kahvesi ise tadanlardan tam not aldı. Çoğu katılımcı, ilk kez deneme fırsatı bulduğu Türk kahvesini çok enteresan ve lezzetli bulduğunu belirtti.  

Yaklaşık 1000 kişinin ziyaret ettiği ve uluslararası katılımla dostluk köprülerinin kurulduğu festival gelenekselleşerek önümüzdeki yıllarda da düzenlenmeye devam edecek.