Borusan Quartet Japonya’da Konser Verdi

Yazıcı-dostu sürüm

2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan, 2010 yılında ilki düzenlenen Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünü alan; yine aynı yıl New York’taki Carnegie Hall’da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslarası Oda Müziği Topluluğu Yarışması’nda birinci olarak altın madalya kazanan Borusan Quartet Japonya’da konser verdi.

T.C. Tokyo Büyükelçisi A. Bülent Meriç, Shimonoseki Belediye Başkanı, meclis üyeleri, iş dünyasının bilinen simalarının katılımıyla, 30 Ekim 2014’te Shimonoseki Belediyesi tarafından  bir kabul resepsiyonu düzenlendi.

Ekinlik çerçevesinde 31 Ekim’de ziyaret edilen Shimonoseki Orta Okulu ve Lisesi’nde büyük bir coşkuyla karşılanan grup, Borusan Quartet  ve 70 kişilik okul bandosunun ortaklaşa verdiği konseri büyük bir beğeniyle dinledi. Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Tokyo Büyükelçiliği ve Shimonoseki Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen konsere 200 davetli katıldı.

İstanbul ile kardeş şehir olan Shimonoseki’de düzenlenen konserde Borusan Quartet tarafından 1.5 saat süren bir konser verildi. Konserde klasik müzik eserlerinin ardından, Japon müziğinin çok sevilen eserlerinden Sakura çalındı ve Shimonoseki’de faaliyet gösteren Japon müzisyen Shoichi Ishitobi çeşitli eserleri flütle çaldı. Son olarak Türk müziğinden çeşitli eserlerin de icra edildiği konser izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Konserde konuşan T.C. Tokyo Büyükelçisi A. Bülent Meriç, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 90. yıldönümünde Shimonoseki’de bulunmaktan büyük bir sevinç duyduğunu, 1890 yılındaki Ertuğrul Fırkateyni faciasından bu yana iki ülke arasında yüz yılı aşan bir tarihe sahip olan dostluk ilişkisini bundan sonra devam ettirmenin çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca bu dostluğun gelecek nesillerce devam ettirilmesi adına iki ülke halkı arasında kültürel etkileşimi artıracak etkinliklerin çoğaltılmasına da önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Shimonoseki Belediye Başkanı Tomoaki Nakao, şehirlerinde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını, Türkiye ile kurdukları ilişkinin artarak devam edeceğini söyledi.