Ünlü Piyanist Gülsin Onay Japonya'da Konser Verdi

Yazıcı-dostu sürüm

Ünlü Türk Piyanist ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay 27 Kasım 2014'te Osaka Erselereine Hall’da Japon müzikseverler ile buluştu. 
Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerinin tesisinin 90. yılı vesilesiyle
T.C. Tokyo Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Japon sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Konser öncesi açılış konuşmasını yapan T.C Tokyo Büyükelçisi Sayın A. Bülent Meriç, Japonya’nın önde gelen ekonomi ve kültür merkezlerinden Osaka’da bu vesileyle dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay'ın katkısıyla gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yunus Emre Enstitüsü Tokyo müdürü Telat Aydın ise Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerinin 90. yılında Tokyo başta olmak üzere Japonya’nın değişik bölgelerinde kültürel, sanatsal ve kademik faaliyetlerin gerçekleştirildiğini, bu program çerçevesin dünyaca ünlü sanatçı Sayın Gülsin Onayı Osaka’da Japon müzikseverler ile bir araya getirmekten duymuş olduğu memnuniyeti dile getirirken T.C. Tokyo Büyükelçisi Sayın A. Bülent Meriç başta olmak üzere konser için destek veren herkese ve Sayın Gülsin Onay’a yoğun programına rağmen Japonya’ya teşrif etmelerinden dolayı teşekkürlerini sundu.
Japonya'da 15. kez konser veren Gülsin Onay, Osaka’daki programıyla büyük beğeni topladı. Daha önce Japon Filarmoni Orkestrası ve Tokyo Senfoni Orkestrası ile sahne alan sanatçı konserin ardından hayranları için albümlerini imzaladı. 
Gülsin Onay’ı dinlemek için Osaka'nın yanı sıra Tokyo ve Kyoto gibi şehirlerden gelen müzikseverler sanatçının çevresinde adeta bir sevgi yumağı oluşturdular.