Halk Çalgıları Orkestrası Japonya'da Sahne Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

3-20 Kasım tarihleri arasında, TÜRKSOY ile Yunus Emre Enstitüsünün ortaklığında Türkçe konuşulan 12 ülkeden 50 sanatçının katılımı ile Japonya Turnesi gerçekleştirildi.

Konser serisinin ilki  Türkiye ve Kazakistan büyükelçilerinin de katılımıyla  Kawaski'de Japon sanatseverler ile buluşturuldu.

Azerbaycan,  Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Türkiye’nin Tokyo büyükelçiliklerinin yanı sıra Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğinde Japonya’nın farklı şehirlerinde gerçekleştirilen turnenin son konseri Tokyo şehrinde yapıldı. 20 Kasım 2018 tarihinde, 1700 seyirci kapasiteli Meguro Sahnesi’ndeki konserin biletleri günler öncesinden tükenirken etkinliğe katılan dinleyicilerin arasında Japonya parlamentosunun mensupları ve pek çok diplomatik misyon şefi ve temsilcileri de yer aldı.

Türk Dünyası'ndan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Başkurdistan (RF), Tıva (RF), Saha-Yakut (RF), Gagavuz Yeri (Moldova) ve Moğolistan’dan geleneksel müzik ustaları, solist sanatçılar ve dansçıların sahne aldığı konser izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Japon sanatseverlerden büyük beğeni alan konserin sonunda sahneye çıkan büyükelçiler ve misafir diplomatlar TÜRKSOY sanatçılarının sürpriziyle konserin kapanışını hep beraber gerçekleştirdi. Yüzlerce kişi sahnede Türk dünyası enstrümanları eşliğinde halay çekerek geceyi unutulmaz kıldı.