Çay Saati Temalı Yemek Kursu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü-Tokyo tarafından sürekli olarak düzenlenen Türk Yemekleri Kurslarımızın bir yenisi 27 Şubat'ta Tokyo Shibuya Owada Hall’da gerçekleştirildi. Çay Saati menüsünün hazırlandığı kursa, Türk el sanatlarına ilgi duyarak Türk kültürü ve Türk yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyen kursiyerler ile birlikte Dokkyo Üniversitesi Türkçe derslerine devam eden ve Türkçe Yaz okulu vesileysiyle Türk mutfağını yakından tanıma fırsatı bulmuş olan üniversite öğrencileri katıldı.

Çay ile birliklte, "Kısır", "Elmalı Kurabiye", "Ağlayan Kek" ve "Sigara Böreği"nden oluşan menüde yer alan yiyeceklerden "Kısır" Japon kursiyerlerin beğenisini kazandı. Yemeklerin yapımı öğretilirken, çay saati kültürümüz ve çay saatlerinde sıkça yapılan diğer Türk yemekleri hakkında kursiyerlerle sohbet edildi.

Programın sonunda hazırlanan yemeklerin çay ile birlikte ikramı gerçekleştirildi.

Türk Yemekleri Kurslarımız her seferinde farklı yörelerin yemeklerinin öğretilmesiyle devam edecektir.