Tokyo’da Hat Sanatı Atölye Çalışması

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü-Tokyo 28 Şubat 2015 tarihinde yapılan Bunkyo Belediyesi Uluslararası Etkileşim Fuarı’na katılarak Türk kaligrafi sanatı Hat Atölye Çalışması gerçekleştirildi.

Tokyo Bunkyo Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen bu organizasyonda, çeşitli ülkelerin müzik, dans ve sanatları tanıtılırken, çocuklardan yetişkinlere kadar bir çok katılımcı etkinliğe gelerek atölye çalışmalarına katılmaktadır. Geçtiğimiz yılki etkinlikte Türk müziği tanıtılmıştı. Bu yıl ise geleneksel Türk sanatlarından Hat ele alındı ve katılımcıların kendi adlarını yazdıkları atölye çalışması vasıtasıyla hat sanatının tanıtılması?için bir etkileşim ortamı hazırlandı. 

Hat öğretmenliği yapan Koichi Yamaoka’nın liderliğinde, özel yapılmış fırçalar ile çizgi ve harflerin çizen katılımcılar, Japon kaligrafi sanatı shodo ile hat sanatı arasındaki farklılıları da öğrenerek eserlerini tamamladılar.

Açılış törenine katılan Bunkyo Beldiyesi belediye başkanı Hironou Narisawa da hat atölye çalışmasını ilgiyle izledi.

Bunkyo Belediyesi, 2014 yılı sonbaharında İstanbul Beyoğlu Beldiyesi ile işbirliği protokolü imzalamıştı. Bu etkileşimin bir parçası olarak çeşitli afetten korunma projelerini gerçekleştirmek amacıyla JICA ve benzeri kuruluşlarla olan işbirliğini devam ettirmektedir.