Tokyo Bunkyo Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi Arasında Dostluk Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye ile Japonya arasındaki kültürel, sanatsal ve ticari ilişkileri geliştirmek, mevcut kardeş şehir ilişkilerini canlandırmak ve yeni kardeş şehirler oluşturmak amacı ile Kültür Merkezimizin Türk ve Japon belediyeleri arasında yürüttüğü “İşbirliği Projesi” kapsamda, İstanbul Beyoğlu Belediyesi “Dostluk Protokolü” imzalamak üzere Tokyo’ya geldi.

Tokyo Yunus Emre Enstitüsü, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı‘nın (JICA),  sınırları içerisinde bulunan birçok tarihi yapıyla bir kültür şehri olarak bilinen Beyoğlu Belediyesi için deprem ve afetten korunma projesi kapsamında fon oluşturmasına öncülük etmiş, bu kapsamda Tokyo Bunkyo Belediyesi ile depreme karşı aldıkları önlemlerle bütün dünyaya örnek olan Japonya’nın bilgi ve tecrübesinin, Beyoğlu Belediyesi tarafından deprem kuşağında olan İstanbul’a aktarılması için işbirliği protokolü imzalanmıştı.

İki belediye arasında 30 Ekim 2014 tarihinde imzalanan “İşbirliği Protokolü” nün ardından, kardeş şehir görüşmelerinde ikinci adım olan “Dostluk Protokolü” resmi temaslar yapmak üzere Tokyo’da bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşti. İmza törenine Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi de katıldı. İki belediye arasında önümüzdeki yıl da kardeş şehir anlaşması imzalanacak.

Protokolün ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan ve Bunkyo Belediye Başkanı Sayın Hironobu Narisawa ve beraberindeki heyet Tokyo Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ettiler Merkez Müdürü Telat Aydın’dan faaliyetlerimiz ve projelerimiz ile ilgili bilgi aldılar.