Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Tokyo Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Japonya'da Tokyo Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

 

Başkent Tokyo’da 27 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a Enstitü tarafından yürütülen Türkçe eğitimi, Türkoloji Projesi ve kültür-sanat ekinlikleri ile ilgili bir sunum yapıldı. Enstitünün şeref defterini de imzalayan Ersoy, Enstitünün çalışmalarından ve personelini tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken yapılacak kültür faaliyetlerinin toplumda kalıcı, yaygın ve olumlu izler bırakmasının önemli olduğunu ifade etti. 

 

Enstitü binasında incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, ziyaret ettiği Türkiye Türkçesi sınıfındaki öğrencilerle de sohbet etti. Ziyarette Türk okçuluğu atış alanını, sınıfları ve kütüphaneyi inceleyen Bakan, devam etmekte olan Türkçe dersine girerek kursiyerlerle de sohbet etti. Kursiyerlerin Türkçeye ve Türk kültürüne olan ilgisinden dolayı oldukça memnun olan Ersoy, Yunus Emre Enstitülerinin Türkiye'nin kültürel, sanatsal ve edebi yönünü tanıtmada önemli bir görev üstlenmesinin yanı sıra, dünyanın dört bir yanında Türkçe kurslarıyla Türkçe'nin yaygınlaşmasını sağlayan önemli kurumlardan biri olduğuna vurgu yaptı. Tokyo Yunus Emre Enstitüsünün Japonya Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim bakanlıklarıyla doğrudan iletişim halinde olmasının ve ortak faaliyet planları olmasının oldukça sevindirici olduğunun altını çizen Bakan Ersoy, ellerinden geldiğince bu tür ortak faaliyetleri destekleyeceklerini ifade etti.