Japonya Etnospor Festivali'nde Yer Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından 9-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 3. Etnospor Kültür Festivali’nde Yunus Emre Enstitüsü, Japon samurayların yaptığı atlı okçuluk ‘yabusame’ gösterisiyle yer aldı.

Yenikapı Meydanı'ndaki festivalde, hedeflere at sırtında ok atılan "Yabusame"ye halk yoğun ilgi gösterdi. Geçmişi Japonya'da 12. yüzyıla kadar uzanan ve Türkiye'deki atlı okçuluktan farklılıklar içeren bir spor olan Yabusame, ülkenin barışı ve halkın mutluluğu için "Tenchouchikyu" denilen özel bir yakarış ile başlıyor. Yabusame'de üç atış yapan samuraylar vurdukları hedeflerle kötülükleri yok ederek huzuru sağladıklarına inanıyor.

Geleneksel Japon Okçuluk ve Geleneksel Atlı Okçuluk Federasyonları ile iş birliği içinde Geleneksel Türk Okçuluğu “Kemankeş” projesini Japonya’da hayata geçiren Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’ye getirdiği Yabusame ekibinin lideri  Arimoto Daisuke, böyle büyük bir festivalin parçası oldukları için gurur duyduklarını dile getirirken, "Burada bulunmak bizim için çok değerli. Bu büyük bir festivalde bulunduğumuz için çok mutluyuz. Sanki Türk halkı ile yıllardır hep beraber olmuşuz. Burada Japon ve Türk halkları birlikte düzenlenen bir festival ortamı var. Biz de onlarla beraber eğleniyoruz ve Türk halkının mutluluğu için ok atıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'ye kılıç ustalarıyla beraber 20 kişilik bir ekip olarak gelen Japon kafilesinin festival boyunca yaptığı altı farklı gösteri beğeni ile takip edildi.