Dualı Gömlekler Sergisi Japonya 'da

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonu ile Shibuya Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda Hattat Dr. Mehmet Vanlıoğlu, Tezhip Sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu ve 15 kişilik çalışma grubu tarafından hazırlanan birbirinden değerli, el emeği göz nuru 30 eser sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışını gerçekleştiren Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, büyük uğraşlarla hazırlanan bu değerli eserlerin Japonya’da olmasından son derece mutlu olduklarını belirtti.

Shibuya Belediyesi Kültür Müdürü Bay Kenya Sato, Japonya’daki Türkiye Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Türkiye-Japonya dostluğuna katkıda bulunacağına inandıkları bu önemli sergiyi, kültür merkezlerinde ağırlama fırsatı bulmaktan onur duyduklarını söyledi.

“Dualı Gömlekler Sergisi“nin açılış töreninde Hat Sanatçısı Dr. Mehmet Vanlıoğlu, Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’a, sergiye ev sahipliği yapan Yunus Emre Enstitüsüne ve Shibuya Belediyesine teşekkür etti. Vanlıoğlu, bu sergiyi hazırlarken çıkış noktasının şifa niyetiyle yazılan Kaside-i Bürde olduğunu ve bundan sonra farklı yerlerde sergiler planladıklarını söyledi.

Tezhip sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu ise yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yılı aşkın tezhip sanatına emek verdiğini ve öğrenciler yetiştirdiğini söyledi. Vanlıoğlu, Dualı Gömlekler Sergisi’ni hazırlarken tezhip ve hat sanatına gönül veren öğrencilerinin de eserlerini sergileme fırsatı bulduğunu kaydetti. “Açılışta, Japon dostlarımızı, Japon öğrenci gruplarını ve toplumun her kesiminden insanı ağırladık. Sanatımızı ve sergimizi anlattık. Geçmişimizden gelen bu önemli değerlerimizi tüm dünya gençlerine aktarrmayı görev edindik.” dedi.

30 Temmuz'a kadar devam edecek olan sergi süresince çeşitli atölye çalışmaları da yapılacak.