Bunkyo Gakuin Üniversitesi Kültür Festivali’nde Türkiye Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bunkyo Gakuin Üniversitesi öğrencileri tarafından her yıl sonbaharda organize edilen ve bu yıl ellincisi gerçekleştirilen kültür festivali 18-19 Ekim 2014 tarihinde yapıldı.

Üniversitede Türkçe öğrenen Japon ve Çinli öğrencilerin kurduğu "B's İstanbul(Bunkyo's İstanbul) Kulübü",  Yunus Emre Enstitüsü-Tokyo Türk Kültür Merkezi'nin desteğiyle festivale katılarak Türk yiyecek ve içecekleri satışı yaptı. B's İstanbul standında Maraş dondurması, çay, baklava ve öğrencilerin hazırladıkları sigara böreği ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca Bunkyo Gakuin Üniversitesi öğrencilerinin tasarlamış olduğu Nasrettin Hoca karakteri de stantta sergilendi. Bunun yanında ziyaretçilere Türk dili, kültürü, tarihi ve Türkiye hakkında tanıtımlar yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsü-Tokyo Türk Kültür Merkezi'nde Türkçe öğrenen öğrencilerden de birçok öğrenci festivale gelerek Türkiye standını ziyaret etti.

İki gün süren festivalde öğrenci kulüpleri tarafından manga tanıtımı, konserler,  dans gösterileri, oyunlar ve atölye çalışmaları yapıldı.

Halka açık olarak gerçekleştirilen festivalde kulüplerinin yaptığı etkinlikler ve yiyecek satışları  büyük bir ilgi gördü ve B's İstanbul Kulübü öğrencileri festivalde Türkiye’yi tanıtmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.