Yunus Emre Enstitüsü 22. Tokyo Uluslararası Kitap Fuarı’na Katıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Tokyo Yunus Emre Enstitüsü 22. Tokyo Uluslararası Kitap Fuarı’na katıldı. 1 Temmuz'da Tokyo Big Sight Fuar alanında stant açan Enstitü fuara "Modern Türk Edebiyatı" temasıyla katkı gösterdi.

Fuarda özellikle yakın zaman önce vefat eden Türk Edebiyatının önemli yazarı Yaşar Kemal ve doğumunun yüzüncü yılı olması sebebiyle Haldun Taner’in eserleri ve hayatları ön plana çıkarılırken; eserleri Japoncaya çevrilmiş olan yazarlardan Sait Faik, Halide Edip, Nazım Hikmet ve Orhan Pamuk'a dair kitaplar ve biyografilerden seçkiler sunuldu. Fuarda ayrıca Türkiye standına misafir olan yazar Prof. Dr. İskender Pala da ziyaretçiler ve yayınevlerinden gelen katılımcılarla görüştü.

Türk Tarih Kurumunun gönderdiği kitaplara da yer verilen fuara ilgi büyüktü. İlk iki gününün sadece yazarlara, yayıncılara ve kitapçılara açık olduğu fuarın açılışına Japon Prens ve Prenses Akishino katılarak Yunus Emre Enstitüsü standını ziyaret etti. Buna ek olarak Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği protokolü imzalamış olan Bunkyo Gakuin Üniversitesi Tasarım Dalı öğrencileri tarafından yapılan turkuaz mavisi konseptli panel dekorasyonlu Türkiye Standı ziyaretçilerin büyük beğeni ve ilgisini topladı.

Asya’nın en büyük kitap fuarlarından biri olan fuarın son iki günü halka açıktı.