Türk Deri Ürünleri’nin Kullanıldığı Tasarımlar Sergilendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü-Tokyo ve Bunka Moda Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen moda tasarımı projesiyle, Türkiye’den getirilen deri ve kumaşların kullanıldığı tasarımlar üniversite öğrencileri tarafından hazırlandı. Bu tasarımlar 30 Ocak 2015 tarihinde aynı üniversitede gerçekleştirilen moda defilesinde izleyicilere sunuldu ve büyük bir beğeni ile karşılandı. Aynı tasarımlar ikinci olarak, 18 Mart 2015 tarihinde, Mercedes-Benz Tokyo Moda Haftası kapsamında, Tokyo’da bulunan Mercedes-Benz Connection’da sergilendi.

Tasarımcı öğrenciler ve öğretim görevlileri, Türkiye’den gönderilen derilerin ince, yumuşak ve kaliteli olma özelliklerinin, tasarımlarında detaylara inerek çalışmalarını mümkün kıldığını, ayrıca çok miktarda deri kullandıkları tasarımlarda bile, zerafeti yakalayabildiklerini belirttiler.

Moda tasarımı projesinde yer alan öğrenciler ve öğretim görevlileri ile yapılan röportajlar ve Bunka Moda Üniversitesi’nde gerçekleştirilen moda defilesine ait videolara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

(Defile) https://www.youtube.com/watch?v=Qdw-6uzKELY

(Röportaj) https://www.youtube.com/watch?v=DF9f4j06Bb8