Marmara Bölgesi Tokyo’da Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü-Tokyo Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen 7 Bölge Tanıtım Etkinlikleri kapsamında Tokyo’da 1-2 Kasım 2014 tarihleri arasında Maramara Bölgesi tanıtım etkinlikleri düzenlendi.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde düzenlenen ve 2 gün süren etkinlik kapsamında, Balıkesir İl Turizm Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Beyoğlu Belediyesi ve Türk Havayolları’nın katkıları ile Japonya’ya davet edilen sanatçılar sim sırma başta olmak üzere ebru, kâğıt oymacılığı, kitre bebek, sedef kakma, seramik boyama, tel kırma ve kırkyama eserlerini hem sergileyip hem de atölye çalışmaları kapsamında Japon katılımcılarla birlikte sanatlarını icra ettiler.

Etkinlik kapsamında Beyoğlu Belediyesi tarafından derlenen İstanbul Beyoğlu bölgesi fotoğrafları da sergilendi. Tarihi Galata Kulesi ve İstiklal Caddesinden esintilerin yer aldığı fotoğraflar Japon misafirlere İstanbul havasını yaşattı.

Şef Mustafa Buğday tarafından hazırlanan Marmara bölgesi yemekleri Yunus Emre Tokyo Türk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte davetlilerin beğenisine sunulurken Tokyo Chinzanso Otel’de 4 Kasım’dan itibaren 1 ay süre ile Japonlar bölge yemeklerini tatma imkanı bulacaklar.

Etkinlik kapsamında düzenlenen resepsiyona T.C Tokyo Büyükelçisi Sayın A. Bülent Meriç ve eşi Sayın Kumiko Meriç, Bunkyo Belediye Başkanı Sayın Hironobu Narisawa, Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Enstitüsü-Tokyo Türk Kültür Merkezi Müdürü Telat Aydın, 3.sünü düzenledikleri bölge tanıtım etkinliklerine olan ilginin her seferinde daha da arttığını, bundan da memnun olduklarını dile getirdi. Etkinliğin kapsamı hakkında bilgiler veren Aydın, “Etkinlik sadece 2 günü kapsamıyor, bugün burada beğeninize sunulan Marmara bölgesi yemekleri 30 Kasım’a kadar bir ay süreyle Tokyo Chinzanso Otel’in menülerinde yer alacak” dedi.

T. C. Tokyo Büyükelçisi A. Bülent Meriç, Resepsiyonda yaptığı konuşmada, Marmara Bölgesi’nin modern Türkiye’nin kültürel ve ekonomik gelişiminin temsilcisi olduğunu söyledi ve Marmara Bölgesi’ni Tokyo’da tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beyoğlu Belediyesi Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise Japonya’ya gelip Bunkyo Belediyesi ve Japon halkı ile yaptığı temaslardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Beyoğlu Belediyesi olarak Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun güçlenerek devam etmesi için mümkün olan tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

Davetlilerin büyük bir ilgiyle izledikleri etkinlik, atölye çalışmalarının yapılması ve misafirlerin Türk yemeklerinden tatmalarının ardından sona erdi.