Yokohama'da Türk Yemekleri Günü

Yazıcı-dostu sürüm

15 Mart 2015 tarihinde, Yokohama’da bulunan Hodogaya Uluslararası Etkileşim ve Kültür Merkezi ile Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi işbirliği ile yemek kursu düzenlendi.

Türk mutfağının Japonya’da dünyanın en büyük üç mutfağından biri olarak bilinmesi sebebiyle, katılımcıların Türk mutfağına ilgisi yoğun olmuştur. Programda bir çoğu daha önce Türkiye’de bulunmuş olan katılımcılar Türkiye’deki deneyimleri hakkındaki görüşlerini paylaştılar.

Yemeklerin yapılmasının ardından Türkiye coğrafyası, bölgesel yemekler ve bunların özellikleri ile Türk kültürü, sanatı, aile yaşantısı, Türkiye’deki sosyal hayat konularında katılımcılara bilgi verildi.
Çeşitli ülkelerden gelen insanların bir arada yaşadığı Yokohama, kültürlerarası etkileşimi geliştirmeyi hedefleyen belediyesiyle, dünya mutfakları ve kültürlerini tanıtan bir çok etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.