Türkiye Bursları Tokyo’da Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü-Tokyo’da T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Dairesi’nden gelen yetkililerin katılımıyla Türkiye Bursları hakkında bir seminer verildi.

Türkiye Bursları, Türkiye’de lisans, yüksek lisans, doktora ve araştırma programlarında eğitim almak isteyen yabancı uyruklu öğrenci ve araştırmacıları desteklemektedir. Burs sistemi, Türkiye’de eğitim almak isteyen öğrencilere sadece burs imkanı değil, hedefledikleri eğitim programına girme olanağı, okul harçları, barınma giderlerinin tamamını da sağlayan, geniş kapsamlı bir yapıya sahiptir. Seminerde, burs sistemi, öğrencilerin seçilme kriterleri gibi temel konular hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Etkinliğe katılıp Türkiye’de eğitim almayı planlayan öğrenci ve araştırmacıların sorularına cevap verildi.

Bu yıl eylül ayında Türkiye’de (lisans ve yüksek lisans) eğitimine başlamayı hedefleyen adaylar için Türkiye Bursları’na son başvuru tarihi 31 Mart 2015’tir. Türkiye Bursları hakkında daha ayrıntılı bilgi aşağıdaki web sayfasında mevuttur.

http://www.turkiyeburslari.gov.tr/