Türk Okçuluğu Kursları Başlıyor!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfının hayata geçirdiği “Kemankeş Projesi” hızla ilerliyor.

Proje kapsamında, İstanbul’da aldıkları yoğun bir eğitim ardından ülkelerine dönen sporcular, bulundukları ülkelerdeki Yunus Emre Enstitülerinde, “Türk Okçuluğu” müfredatı kapsamında hazırlanan kaynaklar ve tamamen el yapımı olan okçuluk malzemeleriyle donatılarak özel olarak tasarlanan sınıflarda kurs hizmeti verecek.

16 ülkedeki Yunus Emre Enstitülerinde Şubat ayında açılacak olan “Türk Okçuluğu Kursları” için tüm hazırlıklar tamamlandı ve kurs kayıtları başladı. 31 Ocak 2018 tarihine kadar kurs başvuruları devam edecek. Şubat ayı itibariyle Türk okçuluğuna ilgi duyan, Türk kültürüne gönül veren herkes kurslara katılabilecek. Kurslar 36 saatlik temel eğitimle başlayacak.

Yeni Pazar’da da Türk Okçuluğu kursları açılacak!

Projede ikinci aşamaya geçilirken Türk okçuluğuna ilgi büyüyor; pek çok farklı kültür ve coğrafyadan sporcular Türk okçuluğunu öğrenmek için eğitim talebinde bulunuyor. Bu ilginin bir sonucu olarak Sırbistan sınırları içerisinde yer alan Sancak bölgesindeki Boşnak nüfusun yoğun olduğu Yeni Pazar şehrinde de “Türk Okçuluğu” kurslarının açılması için gerekli hazırlıklar başladı. Faaliyetin ilk adımı olarak Yeni Pazar’da başvuru yapanlar arasından belirlenen sporcular 15-22 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul Okçular Vakfı tesislerinde “Türk Okçuluğu Eğitimi” için bir araya geldi.

Açılış programının ardından Okçular Vakfı Spor ve Kültür Merkezinde müze, camii, hünkâr kasrı, kütüphane, eğitim alanları, atölyeler ve atıcılık parkurunu gezen sporcular eğitimlere başladı. 1 hafta sürecek eğitimde sporculara geleneksel Türk okçuluğuna dair teorik ve pratik her türlü bilgi ve tecrübe aktarılacak.  Osmanlı menzil oku yapımından yay kurulumuna, ok atma tekniklerinden Türk okçuluğu puanlama sistemine kadar ilgili tüm konuların öğretileceği eğitim programı çerçevesinde sporculara İstanbul'un tarihi ve kültürel mekânları da gezdirilecek. Eğitimin tamamlanmasının ardından katılımcıların becerilerini sergileyecekleri bir de yarışma düzenlenecek.