JASSO Yurtdışında Eğitim Fuarı 2015’e Katıldık

Yazıcı-dostu sürüm

27 Temmuz 2015’te Tokyo’da gerçekleştirilen JASSO Yurtdışında Eğitim Fuarı 2015’e Tokyo Yunus Emre Enstitüsü de katıldı.

JASSO Yurtdışında Eğitim Fuarı, Japonya dışında eğitim almak isteyen öğrencilere ve bu alanda çalışan eğitimcilere yönelik olarak düzenlenen bir fuardır.  Fuar katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile katılımcı ülkelerin üniversiteleri, eğitim sistemlerinin tanıtılması bölümlerinden oluşmaktadır. Fuara, Türkiye ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İsveç, Polonya, Macaristan, Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Taiwan, Güney Kore, Filipinler, Güney Afrika, Kolombiya gibi toplam 18 ülke katılmıştır.

Tokyo Yunus Emre Enstitüsü tarafından her yıl düzenlenmekte olan Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu ile Uluslararası Türkoloji Yaz Okulu tanıtıldı, T.C. Başbakanlık Yurdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı kapsamındaki Türkiye Bursları programlarının sistemi hakkında bilgiler verildi. Fuarda ‘Türkiye Bursları’ Türkiye’de gerçekleştirilecek eğitim sürecinde, okul harçları, konaklama, öğrencilerin ülkeleri ile Türkiye arasındaki ulaşım giderlerini kapsaması ve aylık burs desteği olanağıyla katılımcılarından büyük bir ilgi topladı.