Japonya’da Osmanlı ve Japon Saray Kültürü

Yazıcı-dostu sürüm

Türk dilini, tarihini, sanatını ve geleneğini Japonya’da tanıtmak için çalışmalarını sürdürün Tokyo Yunus Emre Enstitüsü Türk-Japon ilişkilerinin tesisinin 125. yılı münasebetiyle düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Osmanlı ve Japon Saray Kültürü teması çerçevesinde, 29 Ekim resepsiyonu vesilesiyle Tokyo İmperial Otel’de yaklaşık 600 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte,  Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye’den getirdiği Şef Mustafa Buğday tarafından yapılan Osmanlı ve Türk mutfağından seçme yemekler misafirler tarafından büyük ilgi gördü. Kültür Merkezinin önceki yıllarda yaptığı Türk yemekleri festivallerinin bir yenisi niteliğinde olan etkinlikte sunulan zengin menü katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Aynı zamanda, Türk-Japon ilişkilerinin tesisinin başlangıcı olarak görülen ve bu yıl 125. Yıl dönümü olan Ertuğrul Firkateyni faciasının konu edildiği Ertuğrul 1890 filminde kullanılan giysilerle açılan sergi de ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Osmanlı dönemindeki askeri üniformaları ve mürettebat giysilerini içeren sergide, dönemin Japon halkının yöresel giysileri de yer aldı. Türk Japon ortak yapımı olan ve Aralık ayında gösterime girecek film de Tokyo Yunus Emre Enstitüsü tarafından tanıtılmış oldu.

Serginin ve yemek tanıtımının gerçekleştiği Tokyo İmperial Otel, 1890 yılında açılmış olup Japonya’nın en prestijli otelidir. Yabancı devlet başkanları ve önemli konukların konakladıkları otel İmparatorluk Sarayı’nın da tam karşısında yer almaktadır.